0LqMsqrAbYb1XaFqykbRbnpyKiFQJtSR.jpg

Традиційна передноворічна лихоманка зазвичай позначається і на роботі: завдань багато, часу мало, попереду короткочасні канікули. Якщо ваша компанія присутня в інтернеті, вам необхідно регулярно видавати контент на сайті або в соціальних мережах. Його періодичність залежить від сфери вашої діяльності, але так чи інакше публікації всіх постів вручну в означений час – це занадто енерговитратне заняття. А години, витрачені на нього, краще використовувати для створення нових цікавих матеріалів.

Перефразовуючи знаменитий афоризм, скажімо: "Інтернет не терпить порожнечі". І щоб замість порожнечі був своєчасний контент (незалежно від робочих або вихідних днів), ми сьогодні пропонуємо вашій увазі добірку інструментів для планування публікацій в соціальних мережах.

Відзначимо, що відкладений постинг має масу переваг:

  • економить час SMM фахівця і дає можливість займатися іншими завданнями і проектами;
  • допомагає дотримуватися певної частоти публікацій і знижує вплив на неї людського фактора (наприклад, якщо ваші підписники найбільш залучені в неробочий час, ви можете планувати вихід "гарячого" матеріалу на найбільш піковий період, також це зручно для різних часових поясів);
  • дає можливість автоматичного кросспостінгу.

Отже, розглянемо способи відкладеного постінгу.

Інструменти соціальних мереж

Для початку обговоримо спосіб "поза рейтингом" – це заплановані публікації в соціальних мережах. Facebook та Instagram дозволяють вам створювати автоматичні пости.

При створенні публікації в Facebook натисніть стрілку поруч із кнопкою "Опублікувати" і виберіть зі списку пункт "Запланувати публікацію", щоб встановити час і дату. Зробити таких публікацій наперед можна необмежену кількість. Але даний спосіб актуальний тільки для бізнес-сторінок. Для особистих профілів і груп він не працює.

Той же принцип відкладеного постінгу діє і у Instagram: у Creator Studio в пункті "Прикріпити" вибираєте опцію "Таймер", задаєте час, натискаєте кнопку "В чергу".

Але існує також маса випадків, коли такого обмеженого функціоналу самих соціальних мереж виявляється недостатньо (наприклад, якщо ви хочете робити публікації в особистому профілі) або необхідно робити пости в інших спільнотах – в Twitter, Google+, Linkedin і т.д.

Ми вибрали ТОП-5 сервісів, які допоможуть вам в цьому. Основним критерієм даного рейтингу є простота у використанні і умовна безкоштовність інструментарію.

Hootsuite

Для: Twitter, LinkedIn, Facebook, Instagram, Google+, YouTube

Сервіс дозволяє керувати акаунтами у всіх позначених мережах, а також має підтримку інших додатків (FourSquare, Pinterest, Vimeo). В безкоштовному варіанті ви можете розміщувати публікації з 3 різних акаунтів, відстежити аналітику (базові показники) і налаштувати графік виходу постів.

Далі набір функцій залежить від обраного тарифу: ви не тільки можете збільшити кількість акаунтів до 50, але і налаштувати потоки, які допоможуть залишатися в курсі подій: відслідковувати всі згадки, повідомлення, коментарі, ретвіти, будь-які дії підписників та ін. Відповідати на коментарі можна прямо з Hootsuite.

Для великих компаній передбачено безліч функцій: розгорнута аналітика і звіти, підказки для контенту на основі ключових слів, доступ до сторонніх додатків і можливість організувати командну роботу, додавши в панель управління сервісом будь-яких фахівців.

Postcron

Для: Facebook, Pinterest, Google+, Twitter, Instagram і LinkedIn

Реєструючись в Postcron, ви можете вибрати часовий пояс і додати профілі соціальних мереж: в безкоштовному варіанті тільки 5 акаунтів, і можливість публікувати одночасно до 10 записів. Далі тарифи розрізняються за кількістю сторінок, членів команди, які можуть управляти сервісом і числом опублікованих постів. З плюсів – зручність використання і привабливий інтерфейс.

Later (Latergram)

Для: Pinterest, Instagram, Facebook, Twitter

У безкоштовній версії можна публікувати пости тільки з фото: до 30 в Instagram, Facebook і Pinterest і до 50 в Twitter. При цьому один користувач може зареєструвати в сервісі тільки 1 аккаунт для кожної платформи. Також доступна базова аналітика.

Далі в залежності від вартості тарифного плану, розширюється кількість постів (аж до необмеженого), додається кількість акаунтів і членів команди. Ви отримуєте можливість робити публікації не тільки з фото, але і відео, а також доступ до різних "бонусів" типу прив'язки до груп, рекомендованого часу для постінгу або докладної аналітики.

Сервіс працює також у вигляді мобільного додатку. Так що ви зможете внести будь-які зміни у зручний для вас час, навіть не перебуваючи біля монітора. Більше того, Later може запропонувати вам індивідуальний тарифний план. Всі умови обговорюються в центрі підтримки клієнтів.

SMMplanner

Для: Telegram, Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

У безкоштовній версії цього російськомовного сервісу ви можете запланувати до 10 постів одночасно, але працює вона тільки 7 днів. Далі умови за різними тарифами відрізняються кількістю публікацій і набором додаткових функцій. SMMplanner дозволяє робити ефективний кросспостінг, відрізняється зручною навігацією і приємним юзабіліті. "Фішкою" цього сервісу є не тільки створення, але і видалення публікацій за графіком. Пости з обмеженим терміном актуальності (акції, розіграші, тимчасові опитування та ін.) видалятимуться автоматично.

KUKU.io

Для: Telegram, Facebook, Twitter, LinkedIn, Tumblr, Pinterest, Instagram, Google+

Тут ви можете скористатися безкоштовним 14-денним пробним тестуванням (тріал), в якому доступний, мабуть, найбільш повний перелік послуг з усіх перерахованих вище сервісів: ви можете адаптувати весь контент в одному вікні, перевірити орфографію, створити індивідуальний розклад публікацій для кожного аккаунта і багато-багато іншого. Також доступний в мобільному додатку.

Платні тарифи мають купу корисних функцій, включаючи персональну підтримку.

За кількістю підтримуваних соціальних мереж і набору функцій KUKU.io по праву лідирує в нашому сьогоднішньому рейтингу.

Діліться з нами в соціальних мережах своїм досвідом використання сервісів для відкладеного постінгу і підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі найсвіжіших новин зі світу digital.

Читайте также о готовом бизнесе CitySites.

Приєднуйся до прибуткової франшизі і почни заробляти зараз!