C_FWlG8IwD7LtciZzkpjr-p9MY8VXzMI.jpg

У світі багато хто вважає, що Instagram створений для тексту і підписів, проте в першу чергу, це – візуальний контент. На Заході багато хто взагалі не публікує текст, а орієнтують лише на візуальну частину контенту. Там мало, хто читає підписи і вже тим більше довгі тексти під фото з роздумами і цитатами. Однак, ми не на Заході, а у нас народ читаючий, тому давайте розберемося, як правильно писати в Instagram.

Створюємо привабливий підпис під фото в Інстаграм:

  • Якщо не знаєш, з чого почати, то «так, коротше, б ***» вельми приваблива фраза. Це не прикол, подібні вирази допомагають зняти психологічний бар'єр. Безумовно, що його потрібно буде відредагувати перед публікацією. Досить просто замінити літери на символи або три точки. Якщо ж таке спілкування здається досить грубим, то його можна замінити словами: «Прикинь!», «Уявляєш!» і т.д.
  • Лист другу зі своєї ЦА. Багато новачків поняття не мають, про що писати. Розповідь про те, як вони п'ють каву здається їм абсолютно дурною ідеєю. В такому випадку порада для Вас: говоріть зі своєю ЦА, як з найкращим другом. Розповідайте про те, що сталося легко і без напруги.
  • Писати хочеться не завжди. А деяким і зовсім писати не охота. Шукайте себе, навіть якщо на всіх тренінгах і курсах по SMM кажуть, що публікуватися обов'язково кожен день. Для себе можна вибрати будь-який формат: жартівливі ролики, відеоролики і багато іншого. Головне, не обмежуватися стандартними рамками, а шукати для себе нові можливості.
  • Священний абзац! Напевно, кожен стикався з проблемою абзаців ... Необхідно обов'язково відокремлювати частини тесту один від одного, особливо, якщо це довгий пост. Суцільне полотно ніхто читати не буде, навіть якщо воно супер цікаве. Зараз є безліч програм і ботів в телеграмі, які допомагають робити красивий і читабельний текст.
  • ДУЖЕ ВАЖЛИВИЙ ПУНКТ. Одна думка в одному пості. Не змішуйте коней, людей і чебуреки в одному пості. Коли текст простий, то він читається швидко і просто. А що ще потрібно сучасному підписнику? Є одна досить монотонна вправа, яка допоможе сформулювати одну думку в пості. Потрібно ставити собі питання:
    • Яка мета публікації?
    • Чи відповідає текст цій меті?
    • По кожному абзацу пройтися з питанням: «Чи прямує до спільної мети цей абзац?»
    • По кожній пропозиції пройтися з тим же питанням.
  • Що робити з великими текстами? Краще за все – не писати. Понад 2 000 символів не публікуйте. Але питання залишається відкритим. Що робити якщо великий текст? Можна заскрінити в галерею фотографій (карусель) або відправити в коментарі, але сьогодні вже ідея з коментарями застаріла, ніхто не хоче відкривати 100500 коментарів, щоб знайти продовження поста, хіба що це страшенно цікава історія (і то, не факт!). Найкраще загнати залишок поста в карусель. Так буде легко і просто знайти продовження.
  • Субтитри. Більшість підписників дивляться відео на роботі або в ліжку, коли поруч хтось спить, тому звук включити не можуть. Дублюйте озвучене субтитрами внизу. Це значно покращить статистику переглядів і реакцій на відео як в стрічці, так і в сторіз.
  • Пишіть історії про людей. Нехай це будуть друзі, клієнти або просто свої історії. Такі пости заходять на «Ура!» Та й пишуть набагато швидше і цікавіше. Взагалі Сторітеллінг – це окрема тема, на яку можна написати купу тексту, але пам'ятай одне. Історії – Важливий і потужний інструмент.

Розповідайте «другу» про свої ідеї, про те, чим Ви займаєтеся, про переваги та вигоди. Напишіть «лист другові», а потім об'єднайте все це в шикарний пост.

Це досить занудно і незвично, але значно звільняє текст і допомагає його зробити більш цільовим і приємним для читання. Звісно, все що не відповідає цілі необхідно прибрати з тексту.

Додаток CLIPS допоможе в обробці відео і створення субтитрів.

Решту порад ми дамо трішки пізніше, адже багато букв стомлює! Чекайте другу частину, а зараз пам'ятайте, що працювати над текстом потрібно кожного дня! Вивчайте пости блогерів, проходьте курси і навчання, пишіть, пишіть і ще раз пишіть. Не обов'язково публікувати, але пишіть і все вийде.

Читайте також про готовий малий бізнес від CitySites.

Приєднуйся до прибуткової франшизі і почни заробляти зараз!