O_6l4j7-had1ZN-_H6xfnWJI3cTzWJGB.jpg

«Франчайзинг - це можливість взяти успішний бізнес в оренду» - це базове твердження, яке підтримує існування і розвиток даної бізнес моделі. Але будь-який підприємець, погодитися, що в будь-якій справі є свої підводні камені, і модель роботи по франшизі лише мінімізує ризики.

Хочете створити свій бізнес? Створіть сайт міста по франшизі CitySites! Оформляйте заявку на головній сторінці, і ми зв'яжемося з Вами протягом одного робочого дня.

Не живіть ілюзіями, це такий же головний біль як створення бізнесу з нуля, але з певним страхуванням, адже хтось вже наробив купу помилок і відпрацював їх, щоб Вам було легше.

Якщо Ви все ж не боїтеся труднощів, то ми з радістю розповімо, як правильно підібрати франшизу. Для початку давайте розглянемо види існуючих входжень в бізнес франчайзингу, і що нам це дає:

  • Наявність паушального внеску і фіксоване роялті

Дана модель на наш погляд є найправильнішою, тому ми її і використовуємо. Тут все кришталево просто, клієнти розуміють, за що вони платять раз на місяць - це якісне надання допомоги по впровадженню та налагодженню бізнес процесів.

  • Наявність паушального внеску і роялті від відсотка продажів

Досить не визначений метод, з одного боку зручний тим, що якщо відсоток зафіксований від доходу або прибутку, ви виплачуєте відповідну суму. Але це зручно лише на початковому етапі бізнесу, коли віддача не надто висока.

  • Паушальний внесок без роялті

Найбільш небезпечний тип угоди, так як існує дуже висока ймовірність того, що після продажу про Вас просто забудуть.

  • Без паушального внеску, тільки роялті

Цікавий варіант, який зустрічається досить рідко. В основному його використовують початківці франшизи для налагодження роботи своїх бізнес процесів.

Головне пам'ятати, що кожен з варіантів входження в бізнес передбачає наявність у вас стартового капіталу, на жаль не всі це добре розуміють. Оплачуючи паушальний внесок - ви отримуєте право працювати під торговою маркою франшизи. Але це не означає, що гроші відразу потечуть до Вас рікою. На початковому етапі з боку франчайзі - важливо приділяти проекту багато часу. А з боку франчайзера - постійна підтримка клієнтів своєї мережі.

Без кропіткої спільної роботи справа зачахне, а гроші будуть викинуті на вітер. Щоб цього не сталося, важливо не помилитися з вибором партнера. Тому пропонуємо розібратися в тих моментах на які в першу чергу звертати увагу при виборі франшизи:

  • Не поспішайте, вивчіть кілька сайтів-каталогів франшиз, переконайтеся, що інформація не варіюється. Обов'язково відвідайте сайт франчайзера - це дозволить Вам дізнатися вік компанії, кількість діючих підприємств. Поспілкуйтеся з компанією на предмет того, які знання необхідні для роботи в цій сфері бізнесу, що потрібно вивчити додатково, чи є навчальні програми для новачків. Так само в цілях економії чи можливе коригування бізнес-плану через існуючі у потенційних партнерів ресурси (офіс, співробітники, обладнання).
  • Дізнайтеся як компанія франчайзер здійснює підтримку своїх франчайзі. Більшість помилок допускається підприємцями на початковому етапі роботи в силу своєї недосвідченості, тому дуже важливо не залишатися один на один з проблемами, які вже неодноразово були подолані іншими партнерами компанії і у вас з'являється шанс їх не допустити взагалі. Але це буде можливо тільки при якісному супорті з боку франчайзера.
  • Коли перше враження буде сформовано і відпрацьовані основні питання, залиште замовлення з контактною інформацією або зателефонуйте для зв'язку з менеджерами компанії, у яких в обов'язковому порядку запросіть контакти діючих франчайзі. Якщо компанії нічого приховувати і вона зацікавлена в розвитку свого продукту, контакти дадуть без проблем. Поспілкуйтеся з партнерами, це дасть Вам можливість краще зрозуміти плюси і мінуси входження в цікавий для Вас бізнес.
  • Уважно вивчіть договір франчайзингу, щоб всі ті блага, що пропонує компанія франчайзер були задокументовані.

Незважаючи на те, що франшиза це не свій бізнес, вона вигідна завдяки багаторічному досвіду. Не бійтеся задавати багато питань, відповіді які ви отримаєте, будуть гарантом того, що ви вкладаєте ресурси в компанію з гарною репутацією, в компанію, яка готова розвивати себе, надаючи Вам підтримку на кожному етапі формування взаємовигідного бізнесу.

Зацікавила можливість відкрити сайт міста по франшизі? Залишайте заявку на головній сторінці, ми зв'яжемося з Вами протягом одного робочого дня і відповімо на всі питання.

Приєднуйся до прибуткової франшизі і почни заробляти прямо зараз!

Читайте також про готовий малий бізнес від CitySites.