IlIGio_DjtdTEWclRVk87thd-oNESC5b.jpg

Кожен, хто пише собі статті на сторінку в соціальну мережу або заповнює блог на сайті, – трошки копірайтер. Тобто прості люди, яким властиво помилятися. Сьогодні ми з Вами розберемо найпоширеніші помилки новачків в копірайтингу.

Професіонали своєї справи не допускають таких промахів, а любителі - часто видають себе саме цими помилками. Деякі помилки не пов'язані ні з граматикою, ні зі стилістикою, але значно погіршують якість тексту, тому поїхали!

1.Використання лапок.

НЕПРАВИЛЬНО: Лапки-лапки ( "...") вважаються поганим тоном при написанні текстів кирилицею. Сьогодні це дуже ріже око. У кращому випадку читач просто зверне увагу з подивом, а для візуального естета це може бути справжньою причиною більше ніколи не повертатися на цю сторінку.

ПРАВИЛЬНО: Лапки-ялинки ( «...») – це класика написання. Такий формат не викличе жодної негативної реакції і просто і легко прочитається користувачем. Сьогодні всі текстові редактори мають автовиправлення, але навіть якщо з якоїсь причини ця опція у Вас відключена, то витратьте декілька хвилин часу і виправте вручну.

2.Плутанина дефіса і тире.

НЕПРАВИЛЬНО: використовувати коротку риску (-) як розділовий знак. Коротка риска, вона ж – дефіс – використовується виключно для слів (наприклад, колись, хтось, куди-небудь і т.д.). Цьому навчають у школі, але через роки ми багато забуваємо. Знову ж часто спрацьовує автоматичне виправлення, коли перед і після дефіса ми ставимо пробіли. Але іноді бувають винятки. Перевіряйте зайвий раз самостійно, тому що така помилка не просто моветон, це – неграмотність.

ПРАВИЛЬНО: як розділовий знак використовувати тире. Цей знак візуально набагато довше дефіса, їх складно переплутати. Якщо автовиправлення не спрацьовує, тоді перед кожним тире необхідно використовувати комбінацію ALT + 0151 для довгого тире (-) і ALT + 0150 для короткого тире (-).

3.Заголовки і підзаголовки.

НЕПРАВИЛЬНО: не виділяти підзаголовки. Читати біле полотно не цікаво нікому, і навіть якщо підзаголовки відокремлюються від основного тексту абзацами, але не виділені, вони не працюють. Більшість читачів візуально сприймають і запам'ятовують текст, а виділений підзаголовок показує важливість викладеного далі матеріалу. Якщо ми втрачаємо цей момент, то просто даремно пишемо текст.

ПРАВИЛЬНО: виділяти заголовки і підзаголовки жирним. Також можна зробити їх трохи більшим шрифтом (на 1-2 одиниці). Таке оформлення значно спростить сприйняття тексту. Він буде швидше запам'ятовуватися і покращувати прихід читачів на сторінку.

4.Пробіли. Багато прогалин.

НЕПРАВИЛЬНО: Ставити подвійні пробіли або пробіли після крапок і ком. Такий текст здається занедбаним і не вичитаним. Він може відштовхнути не тільки того, хто постійно має справу з написанням текстів, а й простого користувача, який не любить зневажливого ставлення. Часті помилки такого характеру відштовхують аудиторію і роблять її не лояльною.

ПРАВИЛЬНО: Просто будьте уважні при написанні і добре вичитуйте текст перед публікацією. А ще можна зробити автозаміну двох прогалин однією. Однак якщо текст невеликий, то швидше буде його просто прочитати.

Пам'ятайте, що копірайтер - теж людина, він має право на помилку, просто будьте пильні!

Читайте також про готовий малий бізнес від CitySites.

Приєднуйся до прибуткової франшизі і почни заробляти зараз!