rajTOg-VIBVa8BjhZy_CKNOhiiCuE4kw.jpg

«Influencer Marketing! Маркетинг впливу ... »- твердять нам на кожному кроці. Сьогодні розберемо, що ж це таке і чи всім він підходить.

Останні дослідження показують, що користувачі стежать за лідерами думок і довіряють їм при здійсненні покупок в соціальних мережах і не тільки. Так, за даними IZEA, 36% користувачів Інстаграм здійснюють свої покупки, спираючись на лідера думок, він же - його Величність Блогер.

Сьогодні блогером хоче називатися кожен другий, але не всім це вдається. Розглянемо, як же правильно працювати з лідерами думок, а також кого і як вибирати.

Чи всім підходить реклама у блогерів?

Нещодавно розмовляли з друзями і обговорювали тему реклами в Instagram, і я кажу, що просування сьогодні підходить буквально всім сферам, крім ритуальних послуг, напевно. Всі посміялися, але і знайшли способи просувати цю специфічну сферу. Тому при великому бажанні, розвивати в мережі можна будь-яку сферу. Відповідно і блогера потрібно підбирати під свою цільову аудиторію.

Хто може вибирати рекламу у блогера вже сьогодні?

1. Проекти з широкою географією. Якщо Ви цілитеся на регіони, нові великі міста, тоді це ваш метод.

2. Бізнес, товар або послугу якого можна купити моментально та емоційно.

3. Сфери вузької спеціальності (якщо у блогера така ж цільова аудиторія), наприклад, лідер думок веде курс по просуванню б’ютімайстрів в соціальних мережах. А Ви - продаєте лампи для б’ютімайстрів. Вуаля! Аудиторія збіглася, і він може зробити хорошу рекламу.

4. Великі, впізнавані бренди, які хочуть збільшити впізнаваність і лояльність.

5. Новий бренд, який виходить на ринок на тій чи іншій території.

Є кілька методів співпраці з лідерами думок.

  • Відмітка та рекомендації в пості або історії;
  • Прямий ефір з інфлюенсером;
  • Амбасадор - посланець бренду;
  • Спільні івенти;
  • Залучення відразу групи блогерів для «реактивного» просування.

Кого і як вибрати з блогерського середовища?

Як і всі інші рекламні канали, цей має підвиди.

1. Селебрітіз, мегаінфлюенсери (кількість підписників від 500 тис.) Вони працюють з великими брендами, стають посланцями і т.д. Продати через них більше сумок погана ідея. Акаунти селебретіз часто завалені різною рекламою і віддача від кожної наступної все менше і менше. Так, охоплення у Вас буде колосальним, але чи буде бажаний результат? Питання ... Якщо є бажання створити круту рух навколо бренду - тоді вам до селебрітіз.

Вартість реклами: від 2 000 доларів.

2. Макроінфлюенсери (аудиторія від 30 до 499 тисяч підписників). Тут все цікавіше, адже вони і правда - лідери думок. Блогерство їх «хліб». І найчастіше кожен з них є експертом у своїй сфері. Підійде тим, хто хоче розповісти про свій продукт на регіональному рівні.

Вартість: від 150 доларів, а хтось буде працювати бартером.

3. Мікроінфлюенсери. Це люди, за якими цікаво стежити. І вони не заробляють мільйони на вузькій спеціалізації. У них своє життя, діти і т.д. Тут найбільш точкова аудиторія. Якщо Ваша ЦА - молоді матусі, то сучасна мама-блогер, за якою цікаво спостерігати - Ваш рекламний майданчик.

Як і будь-яка інша реклама, розміщення у блогерів вимагає тест-драйву. Потрібно все пробувати, комбінувати канали продажів, вибирати різних блогерів, дивитися на результат. Адже кожен з нас шукає свою людину. Вибирайте тих, з ким легко працювати, хто готовий йти на компроміс, готовий співпрацювати і допомагати. Адже це не тільки реклама, а довгострокове співробітництво.

Читайте также о готовом бизнесе CitySites.

Приєднуйся до прибуткової франшизі і почни заробляти зараз!