X4PJtKQEsMfRsgTtKr67MVqmE7akXGfP.jpg

Ми продовжуємо цикл оглядових статей про бізнес на міському сайті і мобільному додатку міста. Сьогодні ми пропонуємо вам ознайомитися з другою фундаментальною частиною, на якій тримається цей проект - безпосередньо на самому міському сайті і додатку.

Ви дізнаєтеся про функціонал нашого продукту, познайомитеся з усіма розділами, адмінзоною і мобільними додатками.

Частина 1: Як заробити на сайті і мобільному додатку міста?

Як працює платформа CitySites?

Як і будь-який комерційно успішний сайт, наш проект не буде працювати, як йому належить, без гарної відвідуваності. Щоб отримати багато відвідувачів, потрібно думати про три речі: про якість контенту, як багато людей може його побачити і наскільки зручно цей контент переглядати. Контент - це ваші новини міста, відеосюжети, фотозвіти, розміщення в довіднику, афіша і т.д.

Давайте подивимося, що ми зробили для полегшення життя власника сайту:

1) Платформа CitySites вирішує завдання зручності споживання контенту як з комп'ютера, так і зі смартфона.

2) Платформа CitySites створена таким чином, щоб максимально збільшити кількість переглядів вашого контенту, навіть за межами сайту та мобільного додатка.

3) Ми максимально спростили процес створення якісного контенту.

Таким чином, за вас уже вирішено 2,5 завдання з трьох. Ви просто концентруєтесь на контенті і продажах реклами, не відволікаючись на інші речі. Здорово? Запитайте у наших існуючих партнерів.

Огляд міської платформи CitySites: як це виглядає?

Як і будь-який інший сайт, міський портал складається з різних розділів. Давайте подивимося на них і поговоримо про призначення кожного.

Спочатку пройдемося по сайту, потім по додатку.

Вся інформація актуальна на момент публікації матеріалу - літо 2017 го року. Ми постійно додаємо нові можливості і функції в продукт, тому, кінцевий вигляд і функціонал можуть відрізнятися від описаного в статті.

Головна сторінка сайту

Головна сторінка - найважливіша сторінка сайту. З неї відвідувачі переходять в різні розділи, переглядають стрічку новин і оцінюють сайт в цілому. Це сама переглядається сторінка.

Картинки клікабельні.

Так виглядає початок сайту (шапка). По пунктах:

1) логотип;

2) погода на поточний момент;

3) кнопки входу/реєстрації на сайті;

4) ряд посилань на всі основні розділи сайту;

5) кнопки для завантаження мобільного додатка міста, для iOS і Android. І кнопка пошуку (розгортається при натисканні);

6) унікальний широкий логотип з визначними пам'ятками вашого міста;

7) спеціальні посилання, які доповнюють верхній ряд розділів, тільки ведуть на куплені сторінки брендів, сторінки консультацій і т.д .;

8) рекламний банер.

Ви самостійно формуєте зовнішній вигляд своєї головної сторінки. Акцентуйте увагу на найбільш резонансних новинах, готуючи новини до публікації, вибирайте різні типи блоків, щоб стрічка не «зливалася». Так читачеві легше побіжно прочитати теми подій і ознайомитися з ситуацією в місті.

Блок «Найцікавіше» повинен утримувати на головній найрезонансніші події. За додавання в цей блок новин відповідає опція перед публікацією.

Блок «Що на сьогодні» - це афіша заходів у вашому місті на сьогодні. Це кіно, театри, виставки і т.д. Зазвичай наші партнери домовляються про партнерські умови з організаторами заходів, і за кожен куплений квиток при переході з вашого сайту, ви будете отримувати певний % від його вартості.

В окремий блок виділені відеосюжети. Користувачам подобається дивитися відеосюжети.

Цей блок відповідає за пошук фірм або послуг у вашому місті. Картинки надаємо ми, ви тільки вибираєте, які з них поставити на сайт. Найкраще ставити красиве графічне позначення для популярних розділів, в яких додано найбільшу кількість фірм у вашому довіднику.

Так виглядає закінчення сторінки (футер або «підвал»). Підвал містить контактні дані сайту, кнопки соціальних мереж, кнопки для завантаження мобільних додатків, лічильники відвідуваності і посилання на ключові розділи сайту.

Права колонка сайту виділена під голосування, фотоконкурси, гороскоп, рекламні банери і блок виведення декількох платних приватних оголошень.

Розділ новин

Розділ новин містить всі актуальні новини міста, включаючи ті, які не вмістилися на головній сторінці. Є рубрикатор, новини з відео- або фотосюжетами також виділені в окремий блок, як і на головній сторінці. Є можливість подивитися новини по даті, найцікавіші новини, а також підписатися на розсилку з міськими новинами на email.

Унікальний блок - ТОП новин, можна вибирати часовий проміжок і швидко дізнатися найрезонансніші події в певний період часу.

Довідник підприємств

Цей розділ сайту є каталогом всіх фірм вашого міста. За умовою франчайзингового договору, ми самостійно наповнюємо цей довідник при запуску сайту. Ви використовуєте його як свою першу базу потенційних рекламодавців (якщо не володієте своєю).

Структура довідника підприємств. Ви можете змінювати порядок, виводячи вгору різні категорії підприємств і послуг. Графічне оформлення також змінюється.

Окремо стоїть блок «Популярні місця», в який виводяться компанії, які купили у вас платне розміщення в каталозі. Виводиться рейтинг, контакти, компанію можна позначити як вибране, і потім швидко знайти її, використовуючи особистий кабінет.

Дозвілля

Цей розділ - практично повна функціональна копія розділу «Довідник», відрізняться лише наповненням. У розділі зібрані всі розважальні заклади, структуровані за типом. Також є рейтинг в боковій колонці і «популярні місця».

Афіша

Так виглядає стартовий екран міської афіші, він містить фільтри, вибір дати і багато іншого. Нижче представлені найбільш очікувані події, якщо такі є.

Нижче афіш є розділ з фотозвітами про вже минулі заходи. До слова, деякі фотозвіти можна виводити на головну сторінку, вони будуть відображатися в розділі «Найцікавіше». Фотозвіти можна відфільтрувати по закладах.

Карта міста

Розділ «Карта міста» - це зручний спосіб швидко подивитися міську карту. Використовуються ресурси Google або Яндекс.

Транспорт

Можна швидко побудувати маршрут з точки А в точку Б. Можна будувати маршрути в межах міста, а також міжміські.

Розділ приватних оголошень

За аналогічним принципом побудовані розділи «Авто», «Нерухомість» і «Вакансії». Це розділи, в яких відвідувачі можуть публікувати свої оголошення.

Користувачі можуть виділяти свої оголошення за гроші. Таким чином формується пасивний дохід з сайту. Купівля виділених функцій можлива без залучення менеджера, просто оплата картою.

Погода

Нехитрий розділ, в якому відвідувач може швидко отримати інформацію про погоду. Невеликий віджет з поточною ситуацією за вікном виводиться на кожній сторінці сайту біля логотипу.

Адмінзона

Адміністративна зона сайту - це місце, звідки Ви керуєте своїм сайтом: ставите новини, банери, формуєте зовнішній вигляд головної сторінки, модеруєте всі розділи і багато іншого. Ви можете обмежувати права доступу до певних розділів, щоб ваш співробітник випадково не "наламав дров». Ось приклад адмінки користувача, який може ставити тільки новини. Також адмінка містить короткі поради по роботі у відповідному розділі.

Мобільна версія сайту

Наша платформа використовує технологію адаптації під екрани мобільних пристроїв (телефонів і планшетів). При такому перегляді доступні ті ж розділи, що і в версії для ПК. Функціонал також не обмежується.

Мобільний додаток

Встановивши мобільний додаток, користувач отримує доступ до всіх розділів сайту, а також унікальні можливості, доступні тільки з програми. Мобільні додатки доступні для платформ iOS і Android. Функціонально це брати-близнюки, є відмінності лише в дизайні (щоб додатки вписувалися в інтерфейс своєї операційної системи).

З програми можна швидко зателефонувати або відкрити адресу на карті і побудувати маршрут. Додаток вміє відстежувати місце розташування, і в будь-якій категорії (наприклад, кафе, кіно чи аптеки) можна знайти найближчу до вас адресу потрібного об'єкту.

Мобільні додатки постійно оновлюються, приблизно раз в квартал. Розширюється функціонал, поліпшуються дизайн і можливості.

Що чекає платформу в майбутньому?

Удосконалення - процес безперервний. Над платформою постійно працює відділ розробки, дизайну, маркетингу - покращуючи існуючі можливості і пропонуючи нові. Враховуються також і побажання наших партнерів.

Спасибі, що ознайомилися з другим матеріалом про франшизу CitySites. Саме час обговорити запуск такого проекту у Вашому місті!

Приєднуйся до прибуткової франшизі і почни заробляти зараз!