q5ntxMZ_hNg1evDSOfgw8jI0zrcOJEXj.jpg

Бізнес по франшизі

Ні для кого не секрет, що в якості другої або третьої справи, багато підприємців вибирають бізнес по франшизі. В цьому випадку бізнесмен не зобов'язаний присвячувати 100% часу другому бізнесу, адже вся принадність франшизи в наявності повного набору інструкцій, можливості віддаленого запуску і роботи з найманим керівником. Крім усього, при відкритті розкрученої франшизи Ви можете добряче заощадити на рекламній компанії.

Чи складно купити бізнес по франшизі?

Зазвичай, найбільш складним є вибір напрямку діяльності. Ринок франшиз зараз переживає бурхливе зростання: за цією моделлю розвиваються все підряд, починаючи від манікюрних салонів, закінчуючи заводами. Тому, зайшовши на будь-який великий каталог франшиз можна легко загубитися в достатку пропозицій на будь-який смак і цінник.

Не менш складно відрізнити франшизи шахраїв від реальних і перспективних проектів. Схеми обману бувають дуже витонченими, але в основному це продаж франшизи без хоча б однієї працюючої точки франчайзера або нереально завищена вартість вступного внеску. Аналізуючи конкурентів нашої франшизи, ми неодноразово стикалися з подібними явищами, а також з постраждалими від таких "розводів".

Як відкрити бізнес по франшизі?

Ще одна сильна сторона франшизи в максимально спрощеному відкритті. Від Вас необхідно лише бажання отримати ще один бізнес і засоби. Послідовність дій приблизно така:

  • Вибрати франшизу
  • Вивчити договір
  • Підписати договір і сплатити вступний внесок
  • Приступити до роботи!

Ми рекомендуємо уважно вивчити етап підписання договору. Зазвичай, спливає багато підводних каменів. Обов'язково варто уточнити можливість розірвання співпраці і наслідки.

Час розгортання нової франчайзингової точки багато в чому залежить від типу франшизи і наданої підтримки. Нерідко після підписання договору та оплати можна спостерігати ослаблення інтересу з боку франчайзера, тому, непогано згадати в договорі зобов'язання щодо сприяння роботи.

Щомісячні відрахування

Особливістю франшизи є роялті - щомісячний платіж. На перший погляд, це основний недолік франчайзингової моделі. Але це не так. Як правило, саме ці відрахування покривають оплату роботи відділу підтримки, удосконалення бізнес-моделі, і розвиток бренду в цілому. Франшиза CitySites, наприклад, в вартість роялті включає персонального помічника, 24/7 техпідтримку, рекламну підтримку, SEO/SMM розвиток міського сайту. При виборі франшизи обов'язково уточнюйте цей момент. Погодьтеся, при відкритті бізнесу по франшизі і оплати роялті щомісяця, хочеться отримувати по максимуму.

Роялті зазвичай буває двох типів: відсоток від обороту, або фіксована сума. Ми рекомендуємо другий варіант. У перший час буде непросто, однак, коли бізнес набере обертів (а адже Ви на це розраховуєте, вірно?), Віддавати фіксовану суму буде набагато простіше. Відсоток буде значним.

Чи варто відкривати бізнес по франшизі?

Вирішувати кожен повинен сам, виходячи з поставлених цілей і бажань. Франшиза не панацея, але вельми зручний варіант ведення бізнесу. У мережі можна прочитати безліч відгуків, наприклад, відгуки про франшизу CitySites. Якщо у Вас залишилися питання щодо франшиз і ведення такого бізнесу взагалі, Ви можете написати нам в JivoSite або залишити заявку на отримання безкоштовної консультації.

Читайте також про готовий бізнес CitySites.

Приєднуйся до прибуткової франшизі і почни заробляти зараз!