QwlAZ8CR76Kv1buUlLLiX5ivGCnVSi3t.jpg

Будь-який бізнес – справа дуже відповідальна і вимагає хорошого вивчення перед початком. Сьогодні в Інтернеті дуже багато магазинів товарів і послуг, магазинів з інтелектуальними продуктами: тренінгами, семінарами. Існує думка, що можна заробляти великі гроші, працюючи в Інтернеті. І мова йде не про роботу фрілансера, який малює гарні сайти або пише програми за гроші. Йдеться про власний бізнес, направлений на хороший заробіток. Давайте спробуємо розібратися, який бізнес ефективніший та надійніший: онлайн або оффлайн.

Переваги та недоліки онлайн бізнесу

Найосновніша перевага онлайн бізнесу – це відсутність необхідності орендувати офіс. Це відразу ж знижує фінансове навантаження на засновника бізнесу і добре економить кошти. Другий плюс – це можливість працювати з будь-якої точки світу. Звичайно ж, якщо у вас не онлайн-компанія, яка вимагає роботи з поштовими відділеннями або іншими службами. Погодьтеся, дуже зручно почувати себе вільним і не прив'язаним до конкретного місця. Ви можете подорожувати, і паралельно працювати за допомогою простого ноутбука.

Онлайн бізнес має також ряд істотних мінусів, в порівнянні з оффлайн фірмами. Перш за все, це заробіток. Дуже мало онлайн-компаній змогли домогтися гарних успіхів. Як стверджують експерти, в середньому, онлайн бізнес до 10 разів менш прибутковий, ніж аналогічний оффлайн бізнес. Крім того, ви повинні постійно залишатися в курсі нових технологій. Інтернет і правила гри в ньому часто змінюються. Наприклад, змінюється принцип роботи пошукових запитів. Ще один великий мінус – ви навряд чи зможете продати онлайн бізнес, якщо вирішите змінити рід діяльності.

Переваги та недоліки оффлайн бізнесу

У «звичайного» оффлайн бізнесу велика кількість, як плюсів, так і мінусів. З плюсів можна виділити: звичну модель підприємництва, більш високі заробітки і можливість продати бізнес в будь-який час. Оффлайн бізнес також дає додаткові можливості, які ніколи не дасть онлайн бізнес. Наприклад, ви завжди можете взяти кредит в банку під заставу майна фірми. Іноді це грає важливу роль в розвитку справи.

З основних мінусів оффлайн бізнесу найпомітніше фінансова складова і обмеження в місці проживання та роботи. Щоб відкрити будь-яку справу, починаючи від маленького кіоску або автомийки, необхідно вкласти багато фінансів в приміщення, обладнання. Чималу частину фінансів іноді становить отримання ліцензії на той чи інший вид діяльності. Відкривши бізнес оффлайн, ви будете прив'язані до певного місця і не зможете працювати, будучи в іншому місті або в іншій країні.

Міфи про бізнес в Інтернеті

Дуже багато міфів і чуток пов'язано з відкриттям і веденням бізнесу в Інтернеті. Щоб бути підготовленим якнайкраще і не повторювати частих помилок інших підприємців, важливо не прислухатися до чуток, а керуватися тільки перевіреною інформацією від досвідчених бізнесменів.

Найпоширеніші міфи і чутки:

1. Бізнес в Інтернеті унікальний і ні на що не схожий. Це не так. Бізнес в Інтернеті дуже схожий на оффлайн бізнес. Відрізняються тільки інструменти ведення бізнесу. Наприклад, Інфобізнес в Інтернеті багато в чому схожий на звичайні видавництва, які друкують газети, журнали і так далі.

2. Працювати в Інтернеті може кожен, в цьому немає нічого складного. Здавалося б, вмієш користуватися основними офісними програмами та браузером – значить, можеш почати свій бізнес в Інтернеті. Це хибна думка. Важливо володіти особистісними якостями, які притаманні будь-якому підприємцю.

3. Побудувати діючий бізнес в Інтернеті можна самотужки. Це найпоширеніша помилка. Щоб бізнес приносив дохід, вам потрібні верстальники, що займаються сайтом, автори для статей на сайті, онлайн-консультанти та інші люди. Одна людина ніколи не зможе виконувати функції всіх необхідних співробітників. Їй просто не вистачить часу. Крім того, франчайзингові мережі, що мають онлайн бізнес, виграють, тому що партнер отримує разом з франшизою накопичений досвід роботи франчайзі і потужну підтримку.

4. Заробіток в Інтернеті неможливий, це обман. Так думають лише невдахи, які спробували один або кілька разів, зробили ряд помилок або були просто обдурені. В Інтернеті можна заробляти. І онлайн бізнес може стати основним джерелом доходу, що не вимагає додаткових джерел фінансів.

5. Побудувати бізнес в Інтернеті можна без інвестицій – звичайно ж, це теж міф. Припустимо, у вас є комп'ютер. Але це не означає, що більше для роботи нічого не потрібно. Оплата праці співробітників, які, як ми вже з'ясували, необхідні, оплата оренди сервера для вашого сайту та інші витрати необхідні. Звичайно ж, якщо ви хочете зробити ваш бізнес ефективним.

Що ж краще: онлайн бізнес або оффлайн бізнес?

На закінчення хочеться сказати, що найуспішніший варіант бізнесу – це взаємодія оффлайн і онлайн інструментів. Наприклад, у вас може бути приголомшливий магазин електроніки в центрі міста. Але з онлайн магазином він буде приносити набагато більше прибутку. Або ж, наприклад, ви можете відкрити студію з нарощування нігтів. Але основну діяльність: залучення клієнтів, рекламу вести в Інтернеті. При цьому, приймати клієнтів в недорогому, але затишному кабінеті.

Читайте також про франшизу CitySites.

Приєднуйся до прибуткової франшизі і почни заробляти зараз!