qy042wyjUe2NcxQBT6QXFmxoL29br8rK.jpg

В кінці літа офіси багатьох компаній нагадують кадри з похмурих кінокартин: співробітники, що повернулися з відпусток, з розгубленим виглядом намагаються зрозуміти, що відбувається навколо, і що з усім цим робити!

Напевно, всім знайомий стан, коли важко включиться в робочий ритм після гарного відпочинку. Ми зібрали для вас декілька порад, як налаштуватися на продуктивну роботу і збільшити свою продуктивність. Ці універсальні рекомендації будуть корисні і після літньої відпустки, і під час осінньої хандри, і якщо просто не вистачає внутрішньої мотивації для роботи.

"Чудовий план!..."

Напишіть весь список справ на найближче майбутнє - день, тиждень або місяць. І намагайтеся строго стежити за його виконанням. Правильно побудований день допомагає встигнути більше, а викреслення пунктів, які вже зроблені, приносить задоволення і мотивує.

Планування допомагає налаштуватися на ефективну роботу і заощаджує час. Всі бізнес-тренери по праву віддають данину поваги хорошому графіку і рекомендують його як самоорганізацію.

"Жаби" на сніданок

Чи не надто приємні справи (так звані "жаби") багато хто любить відкладати до останнього моменту. Але ця стратегія в корені невірна: якщо зробити найважчі і ненависні завдання з ранку, то ви не будете думати про них цілий день.

Дуже часто продуктивність знижується до вечора, і всі ці доручення здаються ще більш нездійсненними. Вони накопичуються і можуть стати великою проблемою. Тому рекомендуємо вам розправлятися з "жабами" з самого ранку.

Менше другорядної інформації

Не варто щогодини перевіряти чи лайкнули ваше фото з відпустки в Instagram і чи не надійшов вам новий лист на пошту. Займайтеся тільки поточним документом, закрийте всі сторонні вкладки і екрани. Не відволікайтеся на новини, відповідайте тільки на найважливіші повідомлення в корпоративному чаті.

Тільки після того, як ви впораєтеся із завданням, виділіть собі декілька хвилин для невеликого перепочинку або обговорення планів з колегами.

Записуйте думки

Завжди тримайте на робочому столі невеликі листочки-нагадування і ручку. Дуже часто ідеї приходять спонтанно і в різний час. Неважливо, коли і де вас наздогнала розумна думка, відразу ж зафіксуйте її - можливо, саме цього пазла не вистачало в мозаїці ваших роздумів.

А може бути, що це народження чогось абсолютно нового і цікавого. Синхронізуйте всі свої ідеї за допомогою записів в телефоні або блокноті.

Побудьте в тиші

Якщо вам необхідно терміново завершити важливий проект або придумати нестандартне рішення проблеми, спробуйте хоча б на годину відключити телефон, інтернет і мінімізувати всі потенційні відволікаючі фактори.

Якщо це можливо, постарайтеся щодня влаштовувати собі годину тиші в один і той же час і простежте, наскільки збільшиться ваша продуктивність завдяки такому прийому.

Хваліть себе навіть за маленькі досягнення

Відзначайте невеликі проміжні перемоги на шляху до мети. Особливо, якщо у вас розтягнутий у часі проект. Подякуйте самі собі за виконання одного з етапів - це підвищить мотивацію для роботи над ним в подальшому і поліпшить ваш настрій.

Висипайтеся

Гарне фізичне самопочуття не менш важливо для продуктивності, ніж моральний настрій. Спробуйте лягати на годину раніше, спати в добре провітрюваному приміщенні, займатися спортом - і ваш організм обов'язково скаже вам "дякую"!

Читайте також про готовий бізнес CitySites.

Приєднуйся до прибуткової франшизі і почни заробляти зараз!