MAv6blVPTsvOyYteMgMPx8YJq9Xb-PeS.jpg

Професія журналіста одна з найважливіших і впливових в сучасному світі. Можливо, багато хто і не усвідомлює цього (часом навіть самі журналісти не усвідомлюють), проте сила пера - один з найсильніших інструментів впливу на маси. Багато хто сьогодні осягає професію журналіста в процесі життя, а не в університеті: можна стати копірайтером, інтернет-журналістом і т. Д. Важливо розуміти, наскільки відповідальною є ця галузь. Сьогодні ми поговоримо про важливі моменти і складнощі в професії журналіста.

1. Висока відповідальність перед аудиторією. «Ми відповідаємо за тих, кого приручили ...» Перед подачею новин завжди потрібно пам'ятати про те, як ця інформація буде впливати на читача: позитивно чи негативно, наскільки вона буде корисною, актуальною і т.д. Найважливіше живити аудиторію важливою, позитивною і актуальною інформацією, бо негатив сьогодні пре з усіх боків. Від нього всі втомилися. А за позитивним журналістом захочуть стежити.

2. Часто людина отримує психологічний стрес в пошуках інформації. Щоб роздобути «свіжачок» часто потрібно проходити через масу стресових ситуацій: пробиратися, куди не пускають, викручуватися і винаходити методи отримання інформації. Це витримає не кожен. Безумовно, якщо ми просто сидимо і моніторимо новини в мережі, переписуючи їх, то рівень стресу нижче, але мова про повноцінну журналістську практику.

3. Перевіряти правдивість інформації. Улюблена фраза моєї 75-річної бабусі «А я в інтернеті прочитала ....» І понеслася. Мене смикати починає. Тому що бебібумери (1944-1964 рр.) свято вірять в написане в мережі. Адже коли вони росли, в газетах писали тільки правду, правду і нічого крім правди, а якщо ти не згоден - ворог держави. До сих пір вони свято вірять у правдивість «каштана від імпотенції», «вагітність Лайми Вайкуле», «таблетки від спалювання жиру» і т.д. Важливо пам'ятати, що ми повинні писати правду, перевіряти її, адже хтось нам вірить, щиро вірить. Та й іноді життя залежить від правдивості інформації в новинах.

4. Високий ритм праці. Часом нам доводиться писати тексти і статті в інтенсивному режимі, що викликає наступний нюанс.

5. Творча криза. Писати статті - це не цвяхи забивати. Хоч і кажуть «Ти в своєму житті нічого важчого пера не тримав ...» істина далека від цього. Журналіст кожен день стикається з проблемами більше, ніж тяжкість піднятого молотка. Важливо давати собі відпочинок і робити перезавантаження. Змінювати види діяльності, теми статей і т.д.

6. Складнощі в спілкуванні з людьми. Взагалі збір інформації і комунікація - річ непроста, скажу я Вам. Це справжнє мистецтво. Люди часто недоброзичливі і перелякані, тому журналіст повинен бути трохи психологом, щоб уміти налагодити комунікацію з кожним респондентом.

Щоб Ви не робили і не писали, пам'ятайте про те, що є Сито Сократа:

  • Перше сито: Чи правда те, що я пишу?
  • Друге сито: Чи несе воно добро?
  • Третє сито: Чи несе воно користь?

І тоді ця професія буде в радість Вам і Вашим читачам.

Читайте також про готовий бізнес "під ключ" від CitySites.

Приєднуйся до прибуткової франшизі і почни заробляти зараз!