ETriyvfmKefy__6kea0BzbcnP_L9tLAz.jpg

Більшість товарів мають свою сезонність. Сезон – це основний проміжок часу, протягом якого попит на певну продукцію значно вище, ніж в інший час. Наприклад, крем від засмаги купують взимку і декілька разів рідше, ніж влітку, а обігрівачі – навпаки, в основному купують в холодну пору року.

Сезонність є не тільки у товарів, а й у послуг. Наприклад, дуже помітний приріст відвідувачів фітнес залів з початком перших теплих днів, а прокат ковзанів і лиж актуальний виключно взимку.

Рекламні агентства, новинні сайти та інші інформаційні компанії повинні завчасно, перед початком сезону, звернути увагу на ті фірми, для яких літо є найактивнішим або навіть єдиним часом в році для роботи. Адже якщо упустити момент перед початком сезону, то такі компанії напевно скористаються послугами інших рекламних майданчиків.

Літо є основним сезоном для наступних видів діяльності:

1. Весільні агентства, торти на замовлення, оформлення весіль актуальні влітку більше, ніж в іншу пору року. Більшість пар одружуються з настанням тепла. Таке свято буде максимально затишним і комфортним.

2. Фотографи. Влітку виїзні фотосесії користуються великим попитом. Це можуть бути фотосесії в парку, біля моря або річки, в лісі, а також в інших місцях. Великим попитом влітку користуються також весільні та сімейні фотосесії.

3. Туристичні агенції та туроператори. Літо – найкращий час, щоб відправитися у відпустку. У цей час туристи вибирають путівки не тільки в далекі країни, де тепло цілий рік, але також в європейські країни і на інші курорти, де літо є високим сезоном. Набуває актуальності відпочинок і на вітчизняних курортах.

4. Бази відпочинку і дитячі табори працюють, в основному, тільки в теплу пору року.

5. Влітку користуються попитом компанії, що пропонують оренду і купівлю спорядження для літніх видів спорту: скейтборди, ролики, велосипеди. Актуальними стають і водні види спорту.

6. Салони краси. З настанням літніх днів, більшість жінок починає ретельніше стежити за своїм тілом і красою. Вони відвідують косметологів, загоряють в солярії, користуються послугами по епіляції.

7. Влітку дуже актуальна покупка нової гуми для автомобіля. Літня гума необхідна, якщо автовласники ще не «перевзули» свій транспортний засіб. Можна заздалегідь задуматися і про покупку нової зимової гуми, якщо старий комплект порядно зносився.

8. З настанням теплої пори року актуальний продаж різної сільськогосподарської продукції (насіння, саджанці, добрива, а також різний інвентар для сільськогосподарських робіт).

9. Більшість людей змінює вікна, як правило, влітку. Це найкомфортніший час для установки металопластикових вікон, а також для покупки кондиціонера.

10. Компанії, які надають послуги з ландшафтного дизайну, користуються попитом пізньою весною і влітку. Це найкращий час для подібних робіт.

11. Рибалки і мисливці, а також любителі пішого туризму влітку купують спорядження. Магазини, які торгують товарами для походів, риболовлі та полювання, найактуальніші в теплу пору року.

12. Влітку більшість людей бажає виглядати максимально красиво і струнко. Адже тепер – період пляжного відпочинку. Спортзали, фітнес клуби користуються підвищеним попитом саме в даний період. З цієї ж причини актуальні магазини, що пропонують різний спортивний інвентар.

13. Кейтеринг або виїзні заходи з організацією банкетів, фуршетів та інші подібні вечірки також користуються попитом лише влітку. Це сезон для компаній, які організовують дані свята.

14. На жаль, влітку, під час цвітіння різних рослин, багато людей відчуває дуже неприємні відчуття, пов'язані з алергією. Лікарі-алергологи є дуже актуальними влітку. Це ж стосується і лікарів-дієтологів.

15. Відкриті аквапарки і парки розваг працюють виключно в теплу пору року. Сотні і тисячі людей щотижня відвідують дані місця відпочинку.

Якщо Ваша компанія займається рекламою або надає інші інформаційні послуги – зверніть увагу на даний список. Багато фірм, що відносяться до перерахованих видів діяльності, напевно шукають перед початком сезону ефективні рекламні послуги. Дійте вже сьогодні, будьте попереду своїх конкурентів.

Читайте також про готовий бізнес CitySites.

Приєднуйся до прибуткової франшизі і почни заробляти зараз!