eyQ64Us-qUo05FAOZHdjyycS1BUKvtAn.jpg

Система франчайзингу постійно розширює межі по всьому світу. У деяких країнах вона розвинена дуже добре. В інших – тільки починає розвиватися. Все залежить від наявності власних компаній, виробництв, від економічного становища в країні, від зростання або падіння ВВП. Туркменістан – одна з держав, де бізнес по франшизі міжнародних компаній розвинений ще не зовсім добре. Але при цьому тут є для нього величезні перспективи.

Економічне становище в Туркменістані

Багато компаній на даний момент вважають за краще працювати в Туркменістані за допомогою агентських і дистриб'юторських мереж. Населення країни досить невелике. При площі майже рівній Німеччині, населення становить 3,8 млн людей. Для порівняння – в Києві проживає більше людей, ніж у всьому Туркменістані.

Враховуючи невелике населення і хороше багатство природними ресурсами, а також іншими статтями доходу, економіка в країні розвивається хорошими кроками. Не можна сказати, що місцеве населення живе бідно. Навпаки. Столиця країни та інші міста активно будуються. Залучаються міжнародні інвестори і партнери. І скоро, напевно, таке поняття як «франшиза» тут стане цілком звичайним і популярним.

Популярність франшизи в Туркменістані на сьогоднішній день

На даний момент франшиза в Туркменістані представлена кількома міжнародними кафе і пекарнями, магазинами одягу. З розвитком туризму, в країні були побудовані готелі міжнародних ланцюжків: як в столиці, так і на курортах Каспійського моря. Працює кілька заводів і фабрик по франшизі великих виробників.

Зважаючи на привабливість Туркменістану з точки зору іноземних інвестицій, тут дуже хороші умови для ведення бізнесу. І в багатьох його сферах покупка франшизи досить вигідна. Адже це, перш за все, підтримка розкручених компаній, що користуються повагою і популярністю в багатьох країнах світу.

Робота по франшизі – це престиж, створений роками або десятиліттями франчайзі, нові горизонти, впізнаваність з боку не лише місцевих жителів, а й туристів, а також бізнесменів, які відвідують країну за родом своєї діяльності. Робота багатьох світових брендів на території Туркменістану ще сильніше покращить економіку країни і принесе, як покупцеві франшизи, так і для всієї держави, додаткові переваги.

Перспективні франшизи в Туркменістані

Якщо говорити про те, яку купити франшизу в Туркменістані актуально і вигідно на сьогоднішній день, то вибір дуже великий. Все залежить від стартового бюджету і цілей. Адже франшиза – це, по суті, готовий бізнес, який дбайливо розвивали протягом тривалого часу. Вірніше, частина імені цього бізнесу. Тому, деякі компанії продають її за 50, 100 і більше тисяч доларів. Але разом з тим, є і маса доступних проектів, що пропонують купити франшизу, працюючих в десятках країн.

Франшизи в мережі Інтернет

Існують розкручені і дуже корисні Інтернет проекти, які продають франшизу. У Туркменістані більшість жителів мають доступ до Інтернету. Тому цей напрямок також є перспективним. До того ж, порівняно недорогим. Це незважаючи на те, що сьогодні в Туркменістані лише один інтернет провайдер, якість зв'язку якого часом нестабільна. Проте, наприклад, проекти від мережі міських сайтів CitySites, відмінно справляються з такими труднощами, адже часом досить і мобільного інтернету під рукою, на відміну від різних відеопроектів.

Проект від CitySites – це інформаційний ресурс, який спокійно може об'єднати не лише одне місто, а й всю невелику (по населенню) країну, якої і є Туркменістан. CitySites – це колосальна підтримка франчайзі, більше сотні придбаних франшиз в 11 країнах світу, величезні можливості. В тому числі, і рекламні.

Приєднуйся до прибуткової франшизі і почни заробляти зараз!