WkBym4nBy7dBx1-I5OAgwWd7cOTnhg-n.jpg

П'ятнична тема буде корисною для всіх. Ось ми всі читаємо і читаємо, працюємо, пишемо, просуваємо і стаємо все сутулішими і сутулішими, напружуємо спину шию і взагалі. Давайте поговоримо про те, як же працювати без шкоди своєму організму, адже просидіти кілька годин в одному положенні буває складно, а декілька днів - то й поготів.

  • Атрибут номер один - крісло! Безумовно, це найважливіший момент в сидячій роботі. Адже від крісла залежить твоє самопочуття і здоров'я. Але! Якщо ти роботодавець і читаєш це, Ти не пройдеш повз. Піклуйся про своїх співробітників. Ну і про себе теж, вибирай крісло під зріст, якщо зріст більше 190 см, то висота сидіння повинна бути не менше 50 см. Спина крісла повинна бути також високою і повторювати вигини твоєї спини.
  • Стіл, виявляється, теж важливий. У ситуації, коли лікті опускаються на стіл, спина не повинна відриватися від спинки крісла. Знали? Ось ось. Та й плечі не повинні опускатися або підніматися.
  • Монітор. Ця «штука» повинна знаходиться на рівні очей. Ти не повинен опускати або піднімати голову зайвий раз, бо це постійне навантаження на шийний відділ хребта.
  • Тобі повинно бути зручно! Це правило номер один. Але правило номер два: не відкидатися постійно в кріслі і не сидіти дуже близько, лікті під прямим кутом, а стопи на підлозі. Так Так! Як за партою в школі. Не дарма нас там вчили.
  • Перерви кожні 2 години. Або краще 5 хвилин щогодини. Вставай, відволікайся і роби невелику розминку.

Один мій знайомий, до речі, чудовий програміст, написав програму, яка гасила екран кожну годину на 5 хвилин. Це було здорово, ми всі вставали, спілкувалися, розминалися і потім знову за работку. Якщо потрібно-використовуйте цей лайфхак.

Приєднуйся до прибуткової франшизі і почни заробляти зараз!