Q6LxGVnsKwtMX_G54RhAFfzbFBYfsRWF.jpg

Час - найцінніша валюта людства. Його не вистачає, коли поспішаєш, і в той же час, він в надлишку, коли доводиться чекати. Його можна комусь подарувати, на когось витратити, але неможливо повернути. Це аксіома. Тому так важливо правильно розпорядитися цим чудовим даром Всесвіту, щоб не довелося шкодувати і сумувати про нерозумно витрачені хвилини, що склалися в цілі роки нашого життя.

Зібрана і організована людина - це не про мене. З дитинства моїм головним недоліком вчителі називали неуважність. Хто знає, коли б я була трохи зосередженішою тоді, яких висот могла б досягти зараз? Але я вже змирилася з поганим впливом мого «творчого нутра», яке раз у раз відволікає мене на якісь дрібниці, кличе політати в хмарах, помріяти і пофантазувати. Хоча, так буває не завжди. Трапляються моменти, коли мені вдається взяти верх над своєю неуважністю і незібраністю і попрацювати настільки продуктивно і результативно, що сама від себе в шоці.

Висновок: працювати ефективно я можу, просто не завжди сама на це наважуюся. В теорії я знаю, що мені заважає, що потрібно долати і які звички потрібно виробляти, а від яких відмовлятися. Але теорія і практика - дві великі різниці. Хоча, для загального розвитку, можу поділитися досвідом - раптом, комусь допоможе.

  • Отже, якщо Ви хочете максимально ефективно використовувати свій час - розставте акценти і пріоритети. Визначтеся, що важливо зробити в першу чергу, невідкладно, а що може і почекати. Якщо хочете, можете навіть накидати схему або план на день.
  • Будьте реалістом - ставте перед собою здійсненні завдання. Нехай ви заплануєте менше, а в підсумку зробите більше, ніж навпаки.
  • Взявшись за виконання термінового завдання, відмовтеся від «зовнішніх подразників». Саме ці подразники підступно крадуть наш час протягом усього дня, змушуючи витрачати його даремно і безрезультатно. А потім ми шкодуємо, що в добі тільки 24 години, хоча іншим цього часу чомусь вистачає. Так, може, проблема в нас самих? Тільки Ви знаєте себе настільки, щоб позначити коло найнебезпечніших відволікаючих чинників: будь то холодильник, сигарета, телевізор, комп'ютерна гра або серфінг по соцмережах. Скажіть на час виконання термінової роботи впевнене «НІ» свого внутрішнього голосу, який умовляє перевірити пошту, випити кави, подзвонити другу і т.п. Спочатку поставлене завдання - потім заохочення.
  • Не розпиляйтеся на кілька завдань відразу - не виконаєте толком жодного. Справляйтеся з роботою послідовно, вирішуючи проблему за проблемою, а не одночасно всі.
  • Не бійтеся робити над собою зусилля - це тренування сили волі. І не потрібно при цьому відчувати себе нещасним. Пам'ятайте, що всі знамениті, багаті та успішні люди теж долають себе, свою лінь, невдачі і страхи. Без цього ніяк і нікуди!

Зате потім, ударно попрацювавши і оцінивши результати своєї праці, у Вас напевно залишиться кілька годин вільного часу, які Ви з чистою совістю зможете витратити собі на втіху. Це вам каже розсіяна людина, яка вмудряється поєднувати кілька робіт, ще й дописувати статейки в блог СітіСайта. Так що, використовувати час ефективно - це цілком можливо. А вам це вже вдавалося? Якщо так, поділіться досвідом - виведемо разом формулу оптимізованого робочого дня. Адже, вік живи - вік учись. А деяким речам вчитися ніколи не пізно.

Віра Черенко, журналіст міста Салехард.

Читайте также о готовом бизнесе CitySites.

Приєднуйся до прибуткової франшизі і почни заробляти зараз!