yysnu-L3caUlG4sG2sjf50GVzwQ8YWO8.jpg

Портали мережі CitySites лідирують в сегменті "сайт міста" і в категорії "Регіональний сайт", і відбувається це зовсім не випадково. Секрет такого успіху полягає в тому, що кожен сайт бере активну участь в житті міста. Ми ставимо перед собою завдання не тільки зібрати всю найактуальнішу інформацію про життя міста, а й постійно генеруємо нові ідеї, займаємося пошуком якісних інфоприводів, а також ведемо журналістські розслідування, позиціонуючи себе як дійсно якісне регіональне ЗМІ.

Прикладом такої роботи став новий проект розроблений і реалізований командою сайту міста Запоріжжя 061. Після публікації матеріал всього за добу отримав 256 рекомендацій від користувачів Facebook, 179 чоловік віддали свої голоси на користь улюбленого блогера. За даними аналітиків за 24 години охоплення проекту складе 2500 унікальних користувачів. Спеціально для CitySitesBlog ми запакували цю ідею в кейс, який і пропонуємо розглянути більш детально.

Збір даних:

На початковому етапі була проведена робота по збору даних. Журналісти сайту 061 проаналізували, яку роль соціальна мережа грає в житті Запорожців. Які ніші на цій арені існують, як різні представництва намагаються маніпулювати громадською думкою і які цілі вони переслідують. Команда попросила висловитися політологів, прес-секретарів і медіа-експертів міста.

Реалізація:

Що стосується формування самого ТОП-10, була створена спеціальна таблиця в яку журналісти вносили відповіді тих, кого вони опитували (по вертикалі). І безпосередньо самі відповіді (по горизонталі). При цьому, в рядки заносили тих, хто потенційно міг би бути в лідерах, а якщо опитувані називали людину, якої немає в цьому списку, то її заносили окремо. Далі за допомогою звичайної екселівської формули, хлопці підрахували за кого з блогерів проголосувало найбільше людей. Спільними зусиллями команди, вдалося отримати відповіді від 85 найбільш активних фейсбук-блогерів. На підставі отриманих даних, була підготовлена стаття з докладною інфографікою і можливістю голосування.

Читайте також про готовий бізнес "під ключ" від CitySites.

Приєднуйся до прибуткової франшизі і почни заробляти зараз!